2013-03-07 17:35:26• hírek • Póti Orsolya

Idén is megrendezték a Tavaszi Fesztivált

Az elmúló tél, a karnevál és az érkező tavasz hangulatát keltette a március 7-én megrendezett Tavaszi Fesztivál, melynek a Szatmár Megyeit Tanács galériája adott otthont. A kulturális rendezvény keretében képzőművészeti kiállítás nyílt és felléptek a Szatmári Művészeti Iskola diákjai.

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete és a Szatmári Művészeti Iskolai idén is megszervezte tavaszváró kulturális rendezvényét. Ennek keretében nyílt képzőművészeti kiállítás március 7-én, csütörtök délután 15 órától a Szatmár Megyei Tanács galériájában, ahol jelen voltak az egyesület vezetői, tagjai, valamint a művészeti iskola tanárai és diákjai.

A kiállításmegnyitót az iskola tehetséges tanulói tették hangulatosabbá zenés produkcióikkal, valamint sor került a Szatmári képzőművészek Egyesülete és a tanintézmény által szervezett festmény- és grafikaverseny győzteseinek díjazására is.

Az okleveleket Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tancás elnöke adta át a díjazottaknak. Grafika kategóriában dicséretben részesült Fiat Cristina és Manita Manuela, harmadik lett Beres Geanina, II. díjat kapott Costin Denisa és a dobogó legfelső fokán Keresztesi Monica állt. Festmény kategóriában Salajan Kinczel Mircea és Andrisan Teodora kaptak dicséretet, III. lett Blidar Diana, a második helyen Buze Corina végzett, az első díjat pedig Rácz Gyopár érdemelte.

Gergely Csabától, a képzőművészek egyesületének elnökétől megtudtuk, hogy a III. alkalommal megrendezett verseny győzteseinek jutalma egy meghívó a július 13-22. között megrendezésre kerülő Hadadi Alkotótáborba.

A csütörtökön nyílt tárlat grafikákat, festményeket, velencei maszkokat, szobrokat, gobelineket és egyéb művészeti alkotásokat foglal magába - azaz 21 kiállító 58 alkotását.

Az érdeklődők a következő művészektől tekinthetnek meg alkotásokat: Chereches Alexandra, Dragos Vasile, Gergely Csaba, Erli Mária Tünde, Fóris József, Ghita Silvia, Jenei Gréta, Keresztesi Monica, Kótér László, Lakatos Miklós, Marina Vasile, Moldovan Christina, Nicoara Stefania, Nyárádi Enikő, Olar Ramona Iulia, Paduraru Giorgiana, Pastor Mihaela, Podolyák Vilmos, Szodoray Parádi Hajnalka, Tent Aurel és Tillinger István.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: